zondag 14 november 2010

Bali (deel 1) de aankomst

Na onze huwelijks dag en het uitje in het Holiday in hotel, zijn we nog
even thuis geweest om te vertrekken voor onze huwelijksreis.
naar Bali.
Die vakantie is een belevenis geweest om nooit meer te vergeten.
en ik probeer jullie in mijn weblog een kleine indruk te geven hoe het allemaal is geweest

Op zondag 3 oktober was ons vertrek richting Bali, dus gepakt en gezakt vetrokken wij richting Schiphol, waar we samen met Allard (Dicks zoon) naar Bali vlogen om daar 16 uur later aan te komen.
Die 16 uur waren goed te dragen mede door de verwennerij van de crew aan boord.
Het was uiteindelijk toch lekker om aan te komen.

Hierna was het  alleen nog een kwestie van genieten en alles goed te leren kennen, dit ondersteund door Allard en zijn gezin,waar we te gast waren in hun fantastische huis.

Foto1397

Foto1408

Vandaar uit konden we ieder aspect van Bali leren kennen, denk aan geloof, cultuur, natuur, spiritualiteit en uiteraard het culinaire.
Het Culinaire kende ik al van thuis, minstens 1 keer per week staat er Den Haag een Indische Dis op tafel en dat is puur verwennerij.

Het is toch weer anders in het land van herkomst, en dat is geen aanmerking op Dick ‘s kookkunst maar het is zo anders.


De eerste dagen hebben we wat geacclimatiseerd om weer  te wenen aan de tropen.
Ikzelf ben een puur Hollandse vent maar voel me zeer goed thuis in de tropen.
Ik  was het natuurlijk al snel gewend doordat ik al in de tropen heb gewoond.

Ondertussen maakten we kennis met het ongelofelijk gastvrije Bali.
Onze uitvalsbasis lag in Ubud en dat is een kunstenaarsplaats, in ieder marktkraampje en stalletje en winkeltje kun je kunst kopen/zien in de vorm van schilderijen, houtsnijwerk, zilver en prachtig gemaakte Batik.

Ook in Ubud is de Monkey Forrest, dat is een bos waar de makaken (apen soort) tussen het publiek doorlopen, en zich behoorlijk met het publiek bemoeien, heel erg leuk.


Afb0962 Afb1372
Soms moest je echt uitkijken met je spullen, zo ging er 1 van de apen bijna op stap met onze Rugzak en de pen die we bij ons huwelijk kregen van de burgemeester.

Gelukkig had de aap niet echt veel trek in de pen en gooide hem uit de boom weer onze kant uit, dus daarmee was die ramp ook weer afgewend.

Halverwege de eerste week gingen Allard en zij gezin zelf op reis en hadden wij het fantastische huis voor ons zelf, en dat dat in het begin best vreemd, maar zo konden de honnymooners wennen aan de nieuwe
burgelijke staat
Ik vertel jullie in een volgend deel verder, dan kom ik onder andere op het bijzondere hindoeïstische geloof wat daar door de mensen intens wordt beleefd.



Dus kortom wordt vervolgd,



Take care



Cees