dinsdag 4 augustus 2009

Hermitage en Gay Pride..

Afgelopen zaterdag zijn we afgereisd per trein en tram voor een een dagje Amsterdam.

We gingen niet echt zonder programma, de bedoeling was om naar de Hermitage aan de Amstel te gaan en de botenparade van de Gay Pride te zien.

Gaypride was  s’ middags dus het ochtendprogramma werd gevuld met de Hermitage.

Van anderen die er al geweest waren de tip gekregen om daar vroeg op de stoep te staan, dit vanwege de enorme toeloop van toeristen, dus zo gezegd zo gedaan.

Werd toch half 12 voordat we daar aankwamen en toch nog geen last van grote meutes, niets aan de hand, dus na het kopen van een kaartje ontspannen de tentoonstelling ingelopen.

image

De Tentoonstelling was erg mooi en indrukwekkend.

Een zeer uitgebreide en in mijn beleving volledige kijk in het Russische hof,met daaraan gekoppeld de interessante geschiedenis van Tsaren en hun aanhang.

Heel veel kleding, schilderijen, en gebruikersvoorwerpen trokken onze aandacht.

Maar ook een prachtig gedekte tafel voor een banket, met daarop Zilver, goud, linnen en een verschrikkelijk mooi servies, allemaal heel bijzonder.

De locatie van de tentoonstelling is echt bijzonder, het is gevestigd in een voormalig verpleeghuis wat nu prachtig is verbouwd naar een ongelofelijk mooi museum, echt petje af voor de architect.

Dit museum is een absolute aanrader.

Na deze indrukwekkende tentoonstelling, zijn we naar buiten gegaan en hebben ons een plekje voor de deur van de Hermitage gezocht om de Canal parade bij te wonen.

We hadden het geluk dat er voor de deur van de Hermitage een groot ponton lag direct aan de Amstel.

 

Afb0086Afb0090

We hebben ons daar direct een plaatsje verovert om ons niet meer te laten wegjagen en Hollanders zoals we zijn hadden we zelf broodjes mee gebracht.

Die daar heerlijk opgepeuzeld en ondertussen het hele boeltje bekeken,  sfeer was voordat de parade begon al heel erg leuk , veel bootjes kwamen aan en rond het ponton liggen, met de nodige foute muziek, maar supergezellig .

Afb0091

Na twee uur dit hele tafereel meegemaakt te hebben kwamen de eerste boten , erg leuk, we hebben genoten en veel gelachen, hierna onze plekken afgestaan op het ponton om de stad in te gaan.Er was bijna niet door de drukte heen te komen en de sfeer en het weer waren super.

Dus tevreden en voldaan weer met het treintje naar huis.

Daar na het eten lekker liggen uitbuiken en gekeken naar een reportage over de Gay pride.

De dag daarop was het met het uitbuiken gedaan, toen hebben we een lange wandeling gemaakt door Meyendel in Wassenaar.

Daarna het weekend ten einde en weer terug naar de dagelijkse bezigheden.

We hebben in ieder geval weer wat zon en geestelijke vitaminen gekregen en kunnen er weer tegen,

 

Groeten

 

Cees