zaterdag 29 augustus 2009

de huizen van Histrina.

Afgelopen weekend een interessante zondag middag gehad, terwijl de meeste mensen zich in het bos op het stand en wat dan ook bevonden als buitenactiviteit hadden wij een bijeenkomst in Pulchri.

De bijeenkomst ging over de lopende tentoonstelling “de huizen van Histrina” en daarom heen werd de documentaire getoond en werd er muziek gespeeld.

Eigenlijk vertrokken we alle twee met wat tegenzin richting Pulchri, het was prachtig weer en wat doe je dan op cultureel gebeid, je hoort in de zon te liggen en in ieder geval niet binnen te zitten.

 

Onze tegenzin werd al direct weggenomen toen de aankondiging werd gedaan van de 50 minuten documentaire die daarna volgde.

Waar ging het allemaal over, nou in om het in het kort uit te leggen over het volgende.

Histrina ( een Bulgaarse Ilegale werkster in Amsterdam) werd op een indringende manier gevolgd tijdens haar werkzaamheden in de Amsterdamse grachtengordel.

image

En wat is daar nou zo interessant aan vraag je je af, nou dat was het nou juist.

het liet zien dat iedereen een behoorlijk aantal mensen op zijn pad krijgt, denk aan de daklozenkrant verkoper, de werkster en de collectant, we zien ze we constateren ze, maar weten niet wat er in het leven afspeelt van deze mensen.

En deze documentaire liet dit zien in ongeveer 50 minuten.

Histrina liet zien dat er naast haar toch wel eenzame werk als huishoudster ( of mag ik dat niet zeggen) nog een hele wereld schuil ging, namelijk haar passie voor fotografie en de combinatie van haar beroep met haar hobby.

Mooi gemaakte docu door Suzanne Raes en al een tijdje geleden uitgezonden door de VPRO.

Na de Docu, werd er nagepraat met Histrina en de Regisseuse van de documentaire, heel erg leuk mens, uiteraard hebben we dat gedaan en kregen te horen dat Histrina inmiddels op de Rietveld academie (succesvol) studeert.

Ook was er een optreden van Lake een Amerikaanse nog onbekende zangeres,

 

image

 

zo waanzinnig goed, een beetje in de stijl Tracy Chapman, dus dat was intens genieten.

Hierna met Truus naar de Landman op de Denneweg gegaan daar was nog muziek van de Haagse Reigers, maar viel helaas erg tegen, hebben wel enorm veel plezier gehad, mensen gekeken en flink gelachen.

Dus geen zon wel veel plezier en interessante ontmoetingen.

daarna weer een weekje werken, mijn directe collega Jeroen genoot nog van zijn vakantie dus heb het even moeten stellen met andere collega’s.

Ook bezig geweest met een cursus Arcserve ( is een back-up pakket), waar ik gisteren met succes het examen voor heb afgelegd.

 

een 7,5.

 

Dus tevreden de nieuwe week in,

 

Groeten

 

Cees